SoHam massages - SoHam yogastudio SoHam yogastudio

SoHam massages

Welkom bij SoHam massages. De massagepraktijk is een aparte ruimte bij SoHam yoga studio. De ruimte is een rustige groene oase waar je heerlijk tot jezelf kan komen. We behandelen 1 klant tegelijkertijd en nemen de tijd voor je. Een kopje biologische thee staat voor je klaar.

 
Om snel digitaal een afspraak te maken, scroll naar beneden voor het afspraak menu.

De massages worden gegeven door Linda de Rooy en Annemarie de Vooght.
 
Linda masseert al meer dan 7 jaar en heeft vele technieken en kennis in de vingers. Ze heeft 6 jaar lang haar eigen massagepraktijk gehad en al vele massageopleidingen gevolgd. Daarnaast is ze natuurlijk gediplomeerd sportverzorgende/sportmasseur.
In 2020 is ze gefuseerd met Annemarie de Vooght en runnen ze samen Soham massages.
 
Annemarie geeft al 3 jaar massages, is al 6 jaar Yoga docent en oprichtster van SoHam yoga studio. Door deze ervaring heeft ze kennis van het lichaam, de fysiologie en anatomie.
 
Blanca is al 4 jaar Yogadocent en is assistent-manager geweest bij een wellnesscentrum. Zij is begonnen met masseren begin dit jaar en focust zich op Ayurvedische en Indiase massages.
 
Voorafgaand aan de massage hebben we een korte intake, om zo de massage af te stemmen naar wens en wat je lichaam nodig heeft.
Een massage geeft een diepe manier van ontspannen. Het zorgt dat verschillende processen in het lichaam worden gestimuleerd, zowel lichamelijk als geestelijk.
 
Scroll naar beneden voor meer informatie over de verschillende massage behandelingen.
 

We zien je graag verschijnen! Mocht je vragen hebben dan kan je Annemarie altijd mailen op info@sohamyogastudio.nl of bel ons.
 
Let op! vanaf 1 augustus 2021 gaan de prijzen omhoog. 60 minuten massage wordt dan 49 euro en 90 minuten massage 65 euro.
 

Ontspanningsmassage

Bij een ontspanningsmassage ontspannen huid en spieren zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Door het masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en neemt de energie neemt toe. De druk van de grepen wordt persoonlijk aangepast op de behoefte van de klant en wat het lichaam nodig heeft.

 
Er ontstaat een gevoel van heerlijk welbehagen alsof alle zorgen voor even niet bestaan. Na de massage voel je je verkwikt en ontspannen.
Een ontspanningsmassage heeft de volgende uitwerkingen op het lichaam:
 

Stimuleren van de bloedsomloop en bevordert de werking van de organen.

Afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam

Boost het  zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Diepe ontspanning van je lichaam en zenuwstelsel

Versterkt de connectie met je lichaam

Balanceren van de energie in het lichaam

 
Let op! vanaf 1 augustus 2021 gaan de prijzen omhoog. Een 60 minuten massage wordt dan 49 euro en 90 minuten massage 65 euro.
Tarief Ontspanningsmassage: 60 minuten | €47,50
Tarief Ontspanningsmassage: 90 minuten | €55,-

Hoofdpijn massage

Deze hoofdpijnmassage is heel fijn voor mensen die regelmatig last hebben van migraine en spanningshoofdpijn. De massage kan ontvangen worden als men hoofdpijn heeft, maar het is zeker ook fijn om de behandeling te ondergaan als je op dat moment geen last hebt van hoofdpijn.
 
De hoofdpijnmassage is vooral gericht op de spieren van de schouders en nek. Ook het hoofd en gezicht worden rustig gemasseerd. Dit wordt als zeer ontspannend ervaren.
 
De massage wordt door Linda gegeven.
 
 
Let op! vanaf 1 augustus 2021 gaan de prijzen omhoog. Een 60 minuten massage wordt dan 49 euro en 90 minuten massage 65 euro.
Tarief Hoofdpijn massage 60 minuten | €47,50

Sport massage

Een sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De stofwisseling wordt door de massage positief beïnvloed. Daarom is een sportmassage voor iedere persoon erg effectief.
 
Door de sportmassage zullen de haarvaatjes in de huid en spieren zich verder gaan openen, waardoor er een duidelijk toename van de doorbloeding optreedt. Hierdoor zullen de gevormde afvalstoffen beter worden afgevoerd en wordt spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.
 
Tevens is het mogelijk sportmassage toe te passen om het lichaam beter voor te bereiden op belasting. De massage is dan onderdeel van de warming-up.
Ook bij een sportmassage is het effect een psychische en lichamelijke ontspanning.
 
Voor wie is deze massage geschikt?
Intensieve sportbeoefening kan leiden tot overbelastings verschijnselen met als gevolg een achteruitgang van de weefselstructuren, waardoor de kans op een blessure toeneemt. Door sportmassage blijft het lichaam van de sporter gezond, presteert het beter en de kans op blessures neemt aanzienlijk af.
 
Echter, sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.
 
 
Let op! vanaf 1 augustus 2021 gaan de prijzen omhoog. Een 60 minuten massage wordt dan 49 euro en 90 minuten massage 65 euro.
Tarief Sportmassage 60 minuten | €47,50
Tarief Sportmassage 90 minuten | €55,-

Triggerpoint behandeling

Triggerpoints zijn plaatselijke verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat.
Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of een verharde spierstreng. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralingspijn geven rondom de triggerpoint of zelfs in een ander deel van het lichaam.
 
Triggerpoints ontstaan door overbelasting van je spieren door zwaar werk, een verkeerde houding of door steeds dezelfde handelingen. Ze veroorzaken hoofdpijn, nekpijn, pijn in de onderrug of bijvoorbeeld een tennisarm. Ook knellende kleding, slecht slapen of ongezonde voeding kunnen triggerpoints veroorzaken. Triggerpointmassage ‘’triggert’’ de knoop los, door aanhoudende druk op de triggerpoint en knedingen rondom de triggerpoint te geven.
 
De triggerpoint behandeling wordt gegeven door Linda.
 
 
Let op! vanaf 1 augustus 2021 gaan de prijzen omhoog. Een 60 minuten massage wordt dan 49 euro en 90 minuten massage 65 euro.
Tarief Triggerpoint Behandeling 60 minuten | €47,50

Cupping behandeling

Cupping is een acupunctuurmethode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of kunststof, omgekeerd op de huid wordt gezet en vacuüm wordt getrokken. Op deze manier wordt de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd en kunnen afvalstoffen en blokkades uit delen van het lichaam worden verwijderd.
 
De cupping behandeling wordt door Linda gegeven.
 

Let op! vanaf 1 augustus 2021 gaan de prijzen omhoog. Een 60 minuten massage wordt dan 49 euro en 90 minuten massage 65 euro.
Tarief Cupping behandeling 60 minuten | €47,50

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage is een van de behandelmethoden binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem, Ayurveda. Ayurveda is Sanskriet voor ‘kennis van het leven’. Dit holistisch systeem is afkomstig uit India en is al duizenden jaren oud. In tegenstelling tot klassieke massage wordt het hele lichaam gemasseerd en gewerkt op de energiebanen.

De ayurvedische massage is een kalmerende ‘sattvische’ massage en heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf helend vermogen van het lichaam en geest wordt met de massage gestimuleerd. Tijdens de massage wordt er ruim olie geruikt.

Indiase Hoofdmassage

In India wordt de hoofdmassage als ayurvedische therapie toegepast met warme olie en eeuwenoude zachte en stevige massagetechnieken. Hier worden (spier)blokkades verlicht in de nek, schouders en het hoofd. Tijdens deze massage worden de marmapunten, haren, hoofdhuid, gelaatsspieren, de nek en schouders behandeld met specifieke technieken en afgestemde druk. Het laat het gezicht blozen, de hoofdhuid en haren glanzen, de ogen stralen en heeft een diepe inwerking op het totale lichaam. De hoofdmassage wordt in zittende houding op een stoel en in liggende houding op een behandeltafel uitgevoerd.

Linda

Vanuit mijn eigen zoektocht naar een manier om meer te ontspannen, ben ik in aanraking gekomen met het geven van massages.

Ondertussen geef ik al 5 jaar professioneel massages en heb ik daarin mijn passie gevonden. Door de jaren heen heb ik heb mij verdiept in triggerpoint behandelingen, sportmassage, ontspanningsmassage, cupping en Lomi Lomi massage. Een massage geeft een diepe manier van ontspannen en verbinden met het lichaam. Het zorgt dat verschillende processen in het lichaam worden gestimuleerd, zowel lichamelijk als geestelijk.

Annemarie

Annemarie de Vooght is Yogadocente, Masseur en tevens oprichtster van SoHam yoga studio. “Met de ervaring en kennis van het menselijk lichaam door yoga, anatomie en massage opleidingen, kan ik het lichaam goed ‘lezen’ en stem ik de massagetechnieken af op wat je lichaam vraagt.
Een belangrijk element wat ik breng bij elke massage is met volle aandacht aanwezig zijn. De massage wordt kwalitatief beter en er is een betere afstemming tussen het lichaam en de massagetechnieken die nodig zijn.

Blanca

Mijn grootste interesse is de gezondheid van de mensen. Opgroeiend in een familie die allemaal in gezondheidssector werkten, kwam ik al jong mee in aanraking. Zo begon mijn eigen zoektocht naar mezelf, beginnend met mijn afgeronde studie Vitaliteit en Toerisme Management. Hier maakte ik kennis met yoga en na jaren zelf te beoefenen werd ik al gauw zelf een docent. Daarnaast heb ik in de wellness gewerkt waar mijn interesse voor massages werd opgewekt. Hierdoor heb ik nu ondertussen mezelf verdiept in ontspanningsmassage, Indiase hoofdmassage en Ayurvedische massage. Aandacht voor menselijke energie is voor mij erg belangrijk in de massage, dit is natuurlijk afgestemd op de persoon zelf wat deze op het moment nodig heeft.© Soham Yoga studio 2021
Burgemeester Stulemeijerlaan 51
4611 EH Bergen op Zoom
KVK : 63163527
NL63 TRIO 0390 5329 32
BTW nr.: NL001738039B39
06 - 523 71 932
info@sohamyogastudio.nl