WORKSHOP INVERSIES deel 1 | Zaterdag 12 november 14:00 – 16:00

WORKSHOP INVERSIES deel 1 | Zaterdag 12 november 14:00 – 16:00

Inversies zijn houdingen waarbij het hart boven het hoofd komt.

Voorbeelden zijn de schouderstand en de hoofdstand. In de yoga worden dit trouwens de koningin en de koning van de houdingen genoemd, door hun heilzame werking.

Bij inversies verandert de druk in het lichaam en het bloed stroomt makkelijker terug naar het hart. Het is goed voor het strekken van de wervelkolom en voert afvalstoffen makkelijker af.

En het is ook fun om deze houdingen te kunnen.

Deze workshop is gericht op het goed leren beheersen van deze houdingen. Hij is geschikt voor iedereen die niet teveel nekklachten heeft. We beginnen vanaf het begin, dus hoe je velig in en uit de houding kan komen.

De workshop is uitdagend, maar met een dosis plezier en ontspanning.

Als je al wat gevorderd bent krijg je aanwijzingen hoe je verder verschillende inversies kan ontwikkelen.
En er komt nog een tweede workshop waar we voortbouwen op de inversies op zaterdag 26 november ( zie pagina workshops. Maar doe zeker mee met beide inversie workshops.

Zaterdag 12 november | 14:00 – 16:00
Kosten: 40 euro
Locatie: SoHam yoga studio, Burg Stulemeijerlaan 51, Bergen op Zoom

Yoga teacher Harry Engwirda:
Mijn liefde voor Yoga is geworteld in Ashtanga yoga, en in de achterliggende filosofie.
In 2016 heb ik mijn eerste stap in de yoga gezet bij Annemarie. Ik gaf me er gelijk aan over en ging voor de volledige Mysore practice. In eerste instantie ging het mij als sportklimmer vooral om fysieke aspecten. Nu is mijn practice nog altijd 6 dagen per week met dezelfde geestdrift en gaat het meer om de meditatieve aspecten van yoga. (Maar ik oefen nog altijd graag de handstand 😉.

Mijn eerste teacher training was op het gebied van Ashtanga. Hierna ben ik doorgegaan met teacher trainingen in yin, anatomy en vinyasa. Ik volg nog altijd opleidingen, workshops en retreats. Ze verrijken de yoga belevenis.
De ervaringen die ik heb opgedaan op mijn yogapad deel ik graag, en ben ook begonnen met les geven in 2018 bij SoHam. Ik leun hierbij op mijn anatomie en mijn filosofie kennis om mensen verder in hun practice te krijgen. En dan bedoel ik zowel om dieper in een asana te komen als op het pad om jezelf te vinden.