YOGA & EMBODIMENT WEEKEND | 3-4-5 november 2023

Yoga & Embodiment teacher Annemarie de Vooght en tevens eigenaresse van SoHam yoga studio te Bergen op Zoom, organiseert een weekend waarbij Yoga & Embodiment (= lichaamswerk) samen wordt verweven.

Je leert verschillende Yoga en Somatische technieken om contact te maken met je eigen lichaamswijsheid & Intuïtie. Vandaaruit leer je om expressie te geven door middel van beweging en yoga.

Dit op een prachtige groene locatie in Zeeland, Scharendijke.

’s Ochtends is het rustig wakker worden met zachte Yoga en Breathwork. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt volgt er een dynamische vinyasa yoga flow workshop, toegankelijk voor alle niveau’s.

Met deze yoga sequence gaan we in de middag verder, waarbij er steeds meer ruimte komt om de bewegingen op jouw unieke manier vorm te geven.

Daarbij worden er verschillende elementen en dynamieken toegevoegd. Je wordt natuurlijk helemaal begeleidt. Dus ook al ben je nieuw met Yoga, dan zeker ben je ook van harte welkom.

Door Yoga & Embodiment te combineren kom je sneller in een flow.
Vandaaruit creëer je.

Inzichten komen naar boven.
Je leert je yoga ‘eigen’ te maken.

Alles wordt ook verweven met meditatie, visualisatie en diepe ontspanning.

In de avond hebben we een klein stilte/meditatie moment om de dag af te sluiten. Daarna is er ruimte om gezeligheid rondom het vuur te zitten.

Ook in de middag is er even ruimte om je terug te trekken. Bijvoorbeeld in de tuin, op de grote bank voor de houtkachel of een wandeling op het strand (5 min. met de auto)

Wat kan je verwachten:
– Weer krachtiger voelen in je lichaam.
– Sterkere connectie met je intuïtie
– Rust en helderheid in hoofd en lichaam
– Loslaten van spanningen
– Ruimte ervaren
– Leren ruimte in te nemen
– Een veilige en gekaderde ruimte om je eigen expressie te ervaren.

Dit alles in een kleinschalige groep.
Ben je beginner en nog geen ervaring met yoga? Dan kan je zeker ook aansluiten.


VERBLIJF
Je slaapt tijdens je verblijf in één van de heerlijke appartementen die je deelt met 1 of 2 anderen, die uitgerust is met een moderne eigen badkamer en woonkamer.

Elk appartement heeft een eigen terras waar je ‘s morgens heerlijk kunt genieten van de opkomende zon met een kopje thee.

Verder is er een heerlijke tuin met zitplekjes, een prachtige kas waarin we eten, een lichte yogazaal en zeeën aan ruimte om een fijne plek voor jezelf te vinden om te reflecteren.

En wil je graag een fijne wandeling maken? Het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto.


TEACHER
Annemarie de Vooght: In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Meteen voelde ik de impact op zowel mijn lichaam als geest wat ik bij andere sporten nog niet eerder ervaarde.
In 2014 heb ik Teacher Training gevolgd bij AYA, Ashtanga Yoga academy. Daarna ben ik naar India, de Himalaya’s, afgereisd om te mediteren en yoga te beoefenen. Hierna, in september 2015, ben ik SoHam yoga studio gestart waar nu ook nog 6 andere leraren les geven.

Door de jaren heen volgde ik verschillende Yoga cursussen bij vooraanstaande leraren. Ik geef Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga, Yoga & embodiment en Meditatie. Ik heb in Portugal gewoond en daar meerdere Yoga retreats gegeven.

Nu is het tijd om dichterbij retreats te geven in Nederland.
Wanneer beweging en adem samen smelten, kom je in synergie. Je aandacht gaat dieper naar binnen en je focus intensiveert. Je komt in flow met het moment. Graag wil ik je hierin meenemen.

‘Annemarie past haar kennis toe aan ieders persoonlijke constitutie en vraagstukken, en geeft praktische yoga & somatische oefeningen zodat je nog meer in jouw uniekheid en kracht komt te staan.’.

PROGRAMMMA

Vrijdag
18:00 Aankomst
19:00 Diner
21:00 Opening
21:30 Vuurkorf

Zaterdag
8:00 Morning Yoga + breathwork
9:15 Ontbijt
11:00 Workshop 1: Vinyasa Yoga Flow & Embodiment
13:00 Lunch

16:30 Workshop 2: Yogafilosofie & Embodiment
18:30 Diner
20:30 Meditatie
21:00 Vuurkorf

Zondag
8:00 Morning Yoga & Breathwork
9:15 Ontbijt
11:00 Workshop Yoga & Embodiment
13:00 Lunch

15:30 Yoga & Afsluiting
16:30 – 17:00 afscheid

Ervaar dat 1 weekend weg je al stilte, rust en plezier kan brengen. En je de voordelen van yoga kan ervaren zowel in lichaam en geest.

FOOD

Lies de Vooght is de chef voor dit weekend. Ze heeft voor verschillende lunchzaken gewerkt (cafe Helene in Bergen op Zoom, KEK in Delft en Hanno in Delft) en de menu’s samengesteld. Gezond vegetarisch (vegan ook mogelijk) eten wat finger licking good is!


KOSTEN
€470 appartement delen met 1 persoon (2 appartementen hiervoor beschikbaar. Wees er snel bij)
€395 Appartement delen met 2 personen.

LOCATIE

De retreats worden gehouden bij Finca Vrij; een retreat centrum en een plek voor bewustwording, vrij gelegen in een groene, weidse omgeving.

Adres: Kapelleweg 29, Scharendijke in Zeeland.


AANMELDEN

Stuur een email naar Annemarie via info@sohamyogastudio.nl. Wees er op tijd bij want er zijn maar een klein aantal plekken beschikbaar.

voor meer informatie kan je ook Annemarie telefonisch contacteren (zie contact) of stuur een mail.