YOGA & THE ENERGY BODY RETREAT | 8-9-10 september 2023

Yogateachers Annemarie de Vooght en Sandra Roefs van SoHam yoga studio te Bergen op Zoom, nemen je een weekend mee om dieper in de Yoga te duiken & the energy body.

Je leert onder andere hoe je energie kan opwekken in het lichaam, kan sturen in het lichaam en kan loslaten.
Met deze practices voel je je lichter, vrijer en energieker. Dit alles is verbonden met breathwork en yoga.
Beginners en gevordeden zijn welkom. Het geeft zeker een verdieping aan je yoga beoefening.
Ervaar de impact van yoga op een prachtige groene locatie in Scharendijke, Zeeland. Dit alles in een kleinschalige groep.


VERBLIJF
Je slaapt tijdens je verblijf in één van de heerlijke appartementen die je deelt met 1 of 2 anderen, die uitgerust is met een moderne eigen badkamer en woonkamer.

Elk appartement heeft een eigen terras waar je ‘s morgens heerlijk kunt genieten van de opkomende zon met een kopje thee.

Verder is er een heerlijke tuin met zitplekjes, een prachtige kas waarin we eten, een lichte yogazaal en zeeën aan ruimte om een fijne plek voor jezelf te vinden om te reflecteren.

En wil je graag een fijne wandeling maken? Het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto.


TEACHERS
Annemarie de Vooght: In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Meteen voelde ik de impact op zowel mijn lichaam als geest wat ik bij andere sporten nog niet eerder ervaarde.
In 2014 heb ik Teacher Training gevolgd bij AYA, Ashtanga Yoga academy. Daarna in Schotland een intense Ashtanga Yoga Teacher Training gevolgd bij David Swenson en ben naar India, de Himalaya’s afgereisd om te mediteren in een bhoedistisch klooster en een maand lang reiki gestudeerd bij een Master. Hierna, in september 2015, ben ik SoHam yoga studio gestart waar nu ook nog 6 andere leraren les geven.

Door de jaren heen volgde ik Yoga en Ashtanga yoga cursussen bij vooraanstaande leraren. Zoals Luke Jordan, Mark Robberds, Tarik & lea in Portugal en nog vele andere. Meditatie heeft de laatste jaren een diepere toevoeging gegeven aan mijn practice. Ik geef Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga, Yoga & embodiment en Meditatie. Ik heb in Portugal gewoond en daar meerdere Yoga retreats gegeven. Nu is het tijd om dichterbij retreats te geven in Nederland.
Wanneer beweging en adem samen smelten, kom je in synergie. Je aandacht gaat dieper naar binnen en je focus intensiveert. Je komt in flow met het moment. Graag wil ik je hierin meenemen.

Sandra Roefs:

Yoga staat in het Sanskriet voor verbinden, verenigen, één maken. Tijdens mijn eerste yogales voelde ik dat er een diepere laag werd aangeraakt. Dat het niet alleen bewegingen van het lichaam zijn, maar vooral een beleving die je dichter bij jezelf brengt en je leert te bewegen vanuit zachte kracht.

In 2014 ben ik gestart met een Hatha opleiding bij Saswitha Yoga in Bilthoven. Wat me zo raakte en nog steeds, is de verdiepende werking van de adem. Door de beweging en adem te verbinden breng je jezelf van je hoofd naar je lijf. Dat samensmelten, samenvallen is waar je langzaam naartoe beweegt en waar je elke keer weer naar terug kan keren. Deze liefde voor de adem heb ik naast de basis Hatha-opleiding verder verdiept door onder andere een Pranayama-, Ademtherapie cursus en een Chakra opleiding. En ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Sinds 2016 heb ik me aangesloten bij het warme SoHam team. In de lessen die ik geef, wil ik de verbinding, zachtheid en het elke keer opnieuw naar binnen duiken de volle aandacht geven. Zodat we buiten de mat leren omarmen wat er op dat moment is. Ik wil anderen ook deze ervaring meegeven en laten voelen wat yoga in je los kan maken en wat het je kan brengen. Voor iedereen is dat anders. Dat maakt het zo mooi.

PROGRAMMMA

Vrijdag
18:00 Aankomst
19:00 Diner
21:00 Opening
21:30 Vuurkorf/thee

Zaterdag
8:00 Morning Yoga
9:00 Ontbijt
11:00 Workshop 1: Yoga & Breathwork | Ervaar de verschillende ademruimtes (vayu’s)
13:00 Lunch

16:30 Workshop 2: Yogafilosofie de Kosha’s | de 5 lagen van het lichaam
18:30 Diner
20:30 Yoga & Embodiment | Loslaten
21:00 Vuurkorf

Zondag
8:00 Morning yoga
9:00 Ontbijt
11:00 Workshop 3: Asana & the energy body | Energie sturen in yoga houdingen
13:00 Lunch

15: 30 Yoga & Meditatie
16:30 – 17:00 afscheid

Ervaar dat 1 weekend weg je al stilte, rust en plezier kan brengen. En je de voordelen van yoga kan ervaren zowel in lichaam en geest.

FOOD

Lies de Vooght is de chef voor dit weekend. Ze heeft voor verschillende lunchzaken gewerkt (cafe Helene in Bergen op Zoom, KEK in Delft en Hanno in Delft) en de menu’s samengesteld. Gezond vegetarisch (vegan ook mogelijk) eten wat finger licking good is!


KOSTEN
€470 Appartement delen met 1 persoon (2 appartementen hiervoor beschikbaar. Wees er snel bij)
€395 Appartement delen met 2 personen.

LOCATIE

De retreats worden gehouden bij Finca Vrij; een retreat centrum en een plek voor bewustwording, vrij gelegen in een groene, weidse omgeving.

Adres: Kapelleweg 29, Scharendijke in Zeeland.


AANMELDEN

Stuur een email naar Annemarie via info@sohamyogastudio.nl.

Voor meer informatie kan je ook Annemarie telefonisch contacteren (zie contact) of stuur ons een mail.