ASHTANGA YOGA WEEKEND RETREAT | 19-20-21 mei 2023

Een weekend er tussenuit op een prachtig groene locatie in Scharendijke, Zeeland.

Yogateachers Annemarie de Vooght en Harry Engwirda van SoHam yoga studio te Bergen op Zoom, nemen je een weekend mee om dieper in Ashtanga yoga te duiken en de impact van yoga te ervaren. Dit alles in een kleinschalige groep.


Ben je beginner met Ashtanga yoga? Dan kan je zeker ook aansluiten. Al een advanced Ashtangi en/of je hebt al een Ashtanga yoga weekend retreat meegemaakt, dan kan je nog steeds hier verdiepen en we behandelen elke keer weer andere stof en oefeningen.


VERBLIJF
Je slaapt tijdens je verblijf in één van de heerlijke appartementen die je deelt met 1 of 2 anderen, die uitgerust is met een moderne eigen badkamer, keuken en woonkamer.

Elk appartement heeft een eigen terras waar je ‘s morgens heerlijk kunt genieten van de opkomende zon met een kopje thee.

Verder is er een heerlijke tuin met zitplekjes, een prachtige kas waarin we eten, een lichte yogazaal en zeeën aan ruimte om een fijne plek voor jezelf te vinden om te reflecteren.

En wil je graag een fijne wandeling maken? Het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto.


TEACHERS
Annemarie de Vooght:
In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Meteen voelde ik de impact op zowel mijn lichaam als geest wat ik bij andere sporten nog niet eerder ervaarde.
In 2014 heb ik Teacher Training gevolgd bij AYA, Ashtanga Yoga academy. Daarna in Schotland een intense Ashtanga Yoga Teacher Training gevolgd bij David Swenson en ben naar India, de Himalaya’s afgereisd om te mediteren en yoga te beoefenen. Hierna, in september 2015, ben ik SoHam yoga studio gestart waar nu ook nog 6 andere leraren les geven.

Naast alles volgde ik de Mysore lessen bij Yoga Antwerpen.Door de jaren heen volgde ik Yoga en Ashtanga yoga cursussen bij vooraanstaande leraren. Zoals Luke Jordan, Mark Robberds, Tarik & lea in Portugal en nog vele andere. Meditatie heeft de laatste jaren een diepere toevoeging gegeven aan mijn practice. Ik geef Ashtanga yoga maar ook Vinyasa yoga, Yin Yoga, Yoga & embodiment en Meditatie. Ik heb in Portugal gewoond en daar meerdere Yoga retreats gegeven. Nu is het tijd om dichterbij retreats te geven in Nederland.
Wanneer beweging en adem samen smelten, kom je in synergie. Je aandacht gaat dieper naar binnen en je focus intensiveert. Je komt in flow met het moment. Graag wil ik je hierin meenemen.

Harry Engwirda:
Mijn liefde voor Yoga is geworteld in Ashtanga yoga, en in de achterliggende filosofie.
In 2016 heb ik mijn eerste stap in de yoga gezet bij Annemarie. Ik gaf me er gelijk aan over en ging voor de volledige Mysore practice. In eerste instantie ging het mij als sportklimmer vooral om fysieke aspecten. Nu is mijn practice nog altijd 6 dagen per week met dezelfde geestdrift en gaat het meer om de meditatieve aspecten van yoga. (Maar ik oefen nog altijd graag de handstand 😉.

Mijn eerste teacher training was op het gebied van Ashtanga. Hierna ben ik doorgegaan met teacher trainingen in yin, anatomy en vinyasa. Ik volg nog altijd opleidingen, workshops en retreats. Ze verrijken de yoga belevenis.
De ervaringen die ik heb opgedaan op mijn yogapad deel ik graag, en ben ook begonnen met les geven in 2018 bij SoHam. Ik leun hierbij op mijn anatomie en mijn filosofie kennis om mensen verder in hun practice te krijgen. En dan bedoel ik zowel om dieper in een asana te komen als op het pad om jezelf te vinden.

PROGRAMMMA

Vrijdag
18:00 Aankomst
19:00 Diner
20:45 Opening
21:30 Vuurkorf

Zaterdag
7:00 Pranayama & Mysore
9:00 Ontbijt
11:00 Workshop 1: Yoga filosofie
13:00 Lunch

16:00 Workshop 2: Backbending
18:30 Diner
20:30 Meditatie
21:00 Vuurkorf

Zondag
7:00 Pranayama & Mysore
9:00 Ontbijt
11:00 Workshop 3: Heupopeners
13:00 Lunch

15:00 workshop 4: Yoga in Life
16:00 afsluiting
16:30 – 17:00 afscheid

Ervaar dat 1 weekend weg je al stilte, rust en plezier kan brengen. En je de voordelen van yoga kan ervaren zowel in lichaam en geest.

FOOD

Lies de Vooght is de chef voor dit weekend. Ze heeft voor verschillende lunchzaken gewerkt (cafe Helene in Bergen op Zoom, KEK in Delft en Hanno in Delft) en de menu’s samengesteld. Gezond vegetarisch (vegan ook mogelijk) eten wat finger licking good is!


KOSTEN
€470 Appartement delen met 1 persoon (2 appartementen hiervoor beschikbaar. Wees er snel bij)
€395 Appartement delen met 2 personen.

LOCATIE

De retreats worden gehouden bij Finca Vrij; een retreat centrum en een plek voor bewustwording, vrij gelegen in een groene, weidse omgeving.

Adres: Kapelleweg 29, Scharendijke in Zeeland.


AANMELDEN

Stuur een email naar Annemarie via info@sohamyogastudio.nl om je op te geven. Wees op tijd aangezien maar een beperkt aantal plekken zijn.

Voor meer informatie kan je ook Annemarie telefonisch contacteren (zie contact) of stuur een mail.