Kevin

Hallo, Leuk je te leren kennen! Mijn naam is Kevin.

Nog maar 3 jaar geleden ben ik actief begonnen met beoefenen van Yoga. Een manier van bewegen waarbij ik ineens moest proberen om rustig en kalm te blijven in mijn beweging. Na heel mijn leven lang gebokst te hebben en HIIT trainingen te hebben gevolgd was dit natuurlijk erg wennnen. Maar toch paste het op de een of andere manier wel goed bij elkaar. Door de Yoga raakte ik mij veel meer bewust van mijn adem en mijn lichaam, wat ervoor zorgde dat ik ook meer bewustzijn kreeg in andere sporten en activiteiten die ik ernaast doe. Ik merkte ook dat de connectie in bewustzijn een missend puzzelstukje was in mijn leven.

Wat mij uiteindelijk het meest raakte was de connectie met de adem. Door hierop te kunnen focussen als een ankerpunt om je in het moment te brengen en voelen wat er speelt in het lichaam, voelde als een houvast. Iets waar ik op elk moment van de dag weer naar terug kon. Voor mij was dit dan ook de reden om een opleiding te volgen als ademcoach bij Fenneke Dam, om mij zodoende verder te verdiepen in de adem.

Qua yoga is Ashtanga de vorm die het fijnst bij mij aansluit. De vaste structuur, krachtigheid en het dynamische aspect past goed bij mij. Ik gebruikte het destijds vooral om een moment van bewustwoording voor mijzelf te creeren en tegelijkertijd krachtiger en leniger te worden. Na het volgen van een teacher training in 2023 werd mijn enthousiasme nog vele malen groter. De Tapas in mij werd aangewakkerd en zorgde ervoor dat ik langzaam ben gaan bouwen aan een vaste Ashtanga Yoga practice. Met alle pieken en dalen die daarbij komen kijken!

Bij SoHam heb ik een hele fijne community leren kennen met zeer kundige docenten waar iedereen met veel warmte wordt ontvangen. Het voelt voor mij ook heel bijzonder om hier deel van uit te mogen maken. Als ik je mag begeleiden in de les dan probeer ik altijd vanuit persoonlijke ervaring en inzicht wat mee te geven. Het liefst met een glimlach en uiteraard ook met een paar zweetduppels op de mat! In het opzoeken van een fysieke grens kunnen we namelijk veel over onszelf leren 😉

En mocht ik niet voor je op de mat staan, dan zie ik je ook graag naast me op de mat! (Ochtend practise start om 06:00 :D)