Lotte

Hallo, mijn naam is Lotte en vanaf deze maand ben ik begonnen als vinyasa en hatha docent bij Soham. Een cadeau, om naast het samen mogen werken met dit liefdevolle en kundige team van yogadocenten, ook zelf yogales te mogen geven. 

Al jaren beoefen ik zelf hatha, vinyasa en yin yoga. Ik hou van beweging, uitdaging, ontdekken en het liefdevol weerstand ontmoeten. En aan de andere kant van rustige mindfull houdingen waar je vertraagt, observeert en mediteert. De combinatie hiervan neem ik mee in mijn yogalessen.

Yoga is voor mij het verbinden met jezelf. Zo is yoga ook op mijn pad gekomen. Om mij weer te verbinden met mijn lichaam, daar waar ik de verbinding volledig was kwijtgeraakt. Naast yoga heeft ook Vipassana meditatie mij veel gebracht. Het leren dat alles veranderd, dat wij niet onze gedachtes of onze sensaties zijn en deze kunnen observeren zonder daar bang voor te zijn of er aan vast te willen houden heeft gezorgd voor een basisvertrouwen in mezelf.

De combinatie van yoga en vipassana meditatie hebben mij handvaten geven om te oefenen met het in overgaven leven. Te vertrouwen op mezelf.

Luisteren naar het lichaam, het hart en wat dit mij verteld. Wat goed voelt en wat niet, en daar keer op keer naar durven luisteren. 

Door bijvoorbeeld weerstand te ontmoeten en dan oefenen in gelijkmoedigheid. Zodat elke les bijdraagt aan meer vertrouwen, meer balans en meer innerlijke rust.

Dat is wat yoga mij brengt en ik ook hoop over te kunnen dragen in de yogalessen die ik geef.