RETREAT TO YOUR HEART | 27-28-29 september 2024

Een bijzonder en heerlijk verzorgd Yoga Retreat weekend gericht op het hartgebied. Door Yoga & Ceremonies gaan we naar hartopeners, hartversterkers, hartverzachters en hartengeluk.

Laat je hart zich weer vullen en opladen. Yogateachers Annemarie de Vooght en Sandra Roefs van SoHam yoga studio te Bergen op Zoom, nemen je mee op deze yogareis.

Je maakt dieper contact met het lichaam en je hartwijsheid. Je ontvangt yogatechnieken en rituelen die je helpen om te verbinden met het hartgebied. Praktisch en magisch.


Iedereen is welkom. Ook al heb je nog geen Yoga ervaring.
Ervaar de impact van yoga op een prachtige groene locatie FincaVrij in Scharendijke, Zeeland. Dit alles in een kleinschalige groep.


VERBLIJF FINCAVRIJ

Het verblijf heet Finca Vrij in Scharendijke, te Zeeland. Je slaapt tijdens je verblijf in één van de fijne appartementen die je deelt met 1 of 2 anderen. Elk appartment heeft een eigen thema zoals bijvoorbeeld Jungle, Boho chic of Loft. Er is een moderne eigen badkamer aanwezig en een kleine keuken. De appartementen zijn open en hebben ieder een vide met 2 losse 1-persoonsbedden. Beneden staat er een kwalitatief heerlijke slaapbank waarbij je iets meer privé zit, mocht je het appartement delen met 2 anderen. Zie beneden voor foto impressies.

Elk appartement heeft een eigen terras waar je ‘s morgens heerlijk kunt genieten van de opkomende zon met een kopje thee.

De locatie beschikt over een grote prachtige tuin (5500 m2) met allerlei privé plekken en een vuurplek. De algemene ruimte waar we samen komen is een modern omgebouwde kas met een groot zitgedeelte, de keuken en hier komen we ook samen om te eten. Daaraan gelegen is de lichtte en ruime yogazaal.

En wil je graag tussendoor een fijne wandeling maken? Het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto.


TEACHERS
Annemarie de Vooght: In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Meteen voelde ik de impact op zowel mijn lichaam als geest wat ik bij andere sporten nog niet eerder ervaarde.
In 2014 heb ik Teacher Training gevolgd bij AYA, Ashtanga Yoga academy. Daarna in Schotland een intense Ashtanga Yoga Teacher Training gevolgd bij David Swenson en ben naar India, de Himalaya’s afgereisd om te mediteren in een bhoedistisch klooster en een maand lang reiki gestudeerd bij een Master. Hierna, in september 2015, ben ik SoHam yoga studio gestart waar nu ook nog 6 andere leraren les geven.

Door de jaren heen volgde ik Yoga en Ashtanga yoga cursussen bij vooraanstaande leraren. Zoals Luke Jordan, Mark Robberds, Tarik & lea in Portugal en nog vele andere. Meditatie heeft de laatste jaren een diepere toevoeging gegeven aan mijn practice. Ik geef Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga, Yoga & embodiment en Meditatie. Ik heb in Portugal gewoond en daar meerdere Yoga retreats gegeven. Nu is het tijd om dichterbij retreats te geven in Nederland.
Wanneer beweging en adem samen smelten, kom je in synergie. Je aandacht gaat dieper naar binnen en je focus intensiveert. Je komt in flow met het moment. Graag wil ik je hierin meenemen.

Sandra Roefs:

Yoga staat in het Sanskriet voor verbinden, verenigen, één maken. Tijdens mijn eerste yogales voelde ik dat er een diepere laag werd aangeraakt. Dat het niet alleen bewegingen van het lichaam zijn, maar vooral een beleving die je dichter bij jezelf brengt en je leert te bewegen vanuit zachte kracht.

In 2014 ben ik gestart met een Hatha opleiding bij Saswitha Yoga in Bilthoven. Wat me zo raakte en nog steeds, is de verdiepende werking van de adem. Door de beweging en adem te verbinden breng je jezelf van je hoofd naar je lijf. Dat samensmelten, samenvallen is waar je langzaam naartoe beweegt en waar je elke keer weer naar terug kan keren. Deze liefde voor de adem heb ik naast de basis Hatha-opleiding verder verdiept door onder andere een Pranayama-, Ademtherapie cursus en een Chakra opleiding. En ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Sinds 2016 heb ik me aangesloten bij het warme SoHam team. In de lessen die ik geef, wil ik de verbinding, zachtheid en het elke keer opnieuw naar binnen duiken de volle aandacht geven. Zodat we buiten de mat leren omarmen wat er op dat moment is. Ik wil anderen ook deze ervaring meegeven en laten voelen wat yoga in je los kan maken en wat het je kan brengen. Voor iedereen is dat anders. Dat maakt het zo mooi.

PROGRAMMMA

Vrijdag
18:00 Aankomst
19:00 Diner
21:00 Openingsmeditatie
21:30 Vuurkorf/thee

Zaterdag
8:00 Hatha Yogales
9:00 Ontbijt
11:00 Workshop Yoga & Embodiment | Hartversterkers en Hartopeners
13:00 Lunch

16:30 Cacao ceremonie | Hartverwarmer
18:30 Diner
20:30 Meditatie & Vuurcirkel

Zondag
8:00 Hatha yoga
9:00 Ontbijt
11:00 Yoga Workshop HartRecharge | Werken met de adem en hartenergie in yogahoudingen
13:00 Lunch

15: 30 Soft Yin Workshop | Meditatie, Yoga Nidra en zelfmassage
16:30 – 17:00 afscheid

Ervaar dat 1 weekend weg je al stilte, rust en plezier kan brengen. En je de voordelen van yoga kan ervaren zowel in lichaam en geest.

FOOD

Lies de Vooght is de chef voor dit weekend. Ze heeft voor verschillende lunchzaken gewerkt zoals café Helene in Bergen op Zoom, KEK in Delft en Hanno in Delft. Gezond vegetarisch (vegan ook mogelijk) eten wat finger licking good is!


KOSTEN
€475 euro | Appartement delen met 1 persoon (2 appartementen hiervoor beschikbaar. Wees er snel bij)
€420 euro | Appartement delen met 2 personen.

LOCATIE

De retreats worden gehouden bij Finca Vrij; een retreat centrum en een plek voor bewustwording, vrij gelegen in een groene, weidse omgeving.

Adres: Kapelleweg 29, Scharendijke in Zeeland.


AANMELDEN

Stuur een email naar Annemarie via info@sohamyogastudio.nl.

Voor meer informatie kan je ook Annemarie telefonisch contacteren (zie contact) of stuur ons een mail.