Sandra

Yoga staat in het Sanskriet voor verbinden, verenigen, één maken. Tijdens de eerste yogales voelde ik dat er een diepere laag werd aangeraakt. Dat het niet alleen bewegingen van het lichaam zijn, maar vooral een beleving die je dichter bij jezelf brengt en je leert te bewegen vanuit zachte kracht.

In 2014 ben ik gestart met een Hatha opleiding bij Saswitha Yoga in Bilthoven. Wat me zo raakte en nog steeds, is de verdiepende werking van de adem. Door de beweging en adem te verbinden breng je jezelf van je hoofd naar je lijf. Dat samensmelten, samenvallen is waar je langzaam naartoe beweegt en waar je elke keer weer naar terug kan keren. Deze liefde voor de adem heb ik naast de basis Hatha-opleiding verder verdiept door onder andere een Pranayama-, Ademtherapie cursus en een Chakra opleiding. En ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Sinds 2016 heb ik me aangesloten bij het warme SoHam team. In de lessen die ik geef, wil ik de verbinding, zachtheid en het elke keer opnieuw naar binnen duiken de volle aandacht geven. Zodat we buiten de mat leren omarmen wat er op dat moment is.