THE INNER ALCHEMIST FLOW RETREAT | 1-2-3 november 2024

Annemarie, Yoga & Embodiment Teacher en oprichtster van SoHam yoga studio in Bergen op Zoom, organiseert een bijzonder weekend waarbij Yoga & Embodiment (= lichaamswerk) samen wordt verweven tot een verdiepende intuitieve en transformerende flow – The Inner Alchemist Flow.

Door middel van Yoga en oude somatische technieken maak je dieper contact met je eigen lichaamswijsheid & Intuïtie. De mind wordt stil en je innerlijke lichaamswijsheid neemt het over. Je komt in een flow waarbij yogahoudingen en intuitieve bewegingen elkaar afwisselen.

Je voelt dat je innerlijke staat wordt getransformeerd. Energie gaat stromen, ingevingen komen op, je voelt je krachtig en er komt ruimte in het lichaam en geest. Met deze technieken transformeer je je innerlijke staat. Oftewel je wordt je eigen Inner Alchemist.

Dit op een prachtige groene locatie in Zeeland, Scharendijke.

’s Ochtends is het wakker worden met een Yoga en Breathwork les. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt duiken we de The Inner Alchemist flow in.

In het retreat is meditatie, filosofie, visualisatie en diepe ontspanning erin verweven. In de avond hebben we een klein stilte/meditatie moment om de dag af te sluiten.

Wat kan je verwachten:
– Weer krachtiger voelen in je lichaam
– Sterkere connectie met je intuïtie
– Rust en helderheid in hoofd en lichaam
– Loslaten van spanningen
– Ruimte ervaren
– Energie gaat weer stromen
– Een veilige en gekaderde ruimte om je eigen expressie te ervaren.

Dit alles in een kleinschalige groep (maximaal 12 personen)
Ben je beginner en nog geen ervaring met yoga? Dan kan je zeker ook aansluiten.

-Become your own Inner Alchemist –


VERBLIJF

Het verblijf heet Finca Vrij in Scharendijke, te Zeeland. Je slaapt tijdens je verblijf in één van de fijne appartementen die je deelt met 1 of 2 anderen. Elk appartment heeft een eigen thema zoals bijvoorbeeld Jungle, Boho chic of Loft. Er is een moderne eigen badkamer aanwezig en een kleine keuken. De appartementen zijn open en hebben ieder een vide met 2 losse 1-persoonsbedden. Beneden staat er een kwalitatief heerlijke slaapbank waarbij je iets meer privé zit, mocht je het appartement delen met 2 anderen. Zie beneden voor foto impressies.

Elk appartement heeft een eigen terras waar je ‘s morgens heerlijk kunt genieten van de opkomende zon met een kopje thee.

De locatie beschikt over een grote prachtige tuin (5500 m2) met allerlei privé plekken en een vuurplek. De algemene ruimte waar we samen komen is een modern omgebouwde kas met een groot zitgedeelte, de keuken en hier komen we ook samen om te eten. Daaraan gelegen is de lichtte en ruime yogazaal.

En wil je graag tussendoor een fijne wandeling maken? Het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto.


TEACHER
Annemarie de Vooght: In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Ik zat erg vast in mijn lichaam en ook mentaal. Meteen voelde ik na de eerste les al de impact op zowel mijn lichaam als geest, wat ik bij andere sporten nog niet eerder ervaarde. Er ontstond meer rust, geaardheid en ervaarde meer ruimte.
In 2014 heb ik Teacher Training gevolgd bij AYA, Ashtanga Yoga academy. Daarna ben ik naar India, de Himalaya’s, afgereisd om te mediteren en yoga te beoefenen. Hierna, in september 2015, ben ik SoHam yoga studio gestart waar nu ook nog 8 andere leraren les geven.

Door de jaren heen volgde ik verschillende Yoga trainingen en cursussen bij vooraanstaande leraren. Ik geef Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga, Yoga & Embodiment en Meditatie. Ik heb in Portugal gewoond en daar ook meerdere Yoga retreats gegeven.

Een van mijn grootste inspiratiebronnen is Tamara Levinson die mij, 8 jaar geleden, heeft geintroduceerd om intuitief bewegen en yoga samen te koppelen. Door de jaren heen is langzaam The Inner Alchemist Flow ontstaan, die ik nu naar buiten aan het brengen ben door middel van workshops en retreats.
Wanneer beweging en adem samen smelten, kom je in synergie. Je aandacht gaat dieper naar binnen en je focus intensiveert. Je komt in flow met het moment en je ervaart nieuwe vrijheden. Graag wil ik je hierin meenemen en dat laten ervaren.

PROGRAMMMA

Vrijdag
18:00 Aankomst
19:00 Diner
21:00 Opening
21:30 Vuurkorf

Zaterdag
8:00 Morning Yoga + breathwork
9:15 Ontbijt
11:00 THE INNER ALCHEMIST FLOW
13:00 Lunch

17:00 Workshop: Yogafilosofie & Embodiment
18:30 Diner
20:30 Meditatie
21:00 Vuurkorf

Zondag
8:00 Morning Yoga & Breathwork
9:15 Ontbijt
11:00 THE INNER ALCHEMIST FLOW

13:00 Lunch

15:30 Yoga & Afsluiting
16:30 – 17:00 afscheid

Ervaar dat 1 weekend weg je al stilte, rust en plezier kan brengen. En je de voordelen van yoga kan ervaren zowel in lichaam en geest.

FOOD

Lies de Vooght is de chef voor dit weekend. Ze heeft voor verschillende lunchzaken gewerkt zoals café Helene in Bergen op Zoom, KEK in Delft en Hanno in Delft. Gezond vegetarisch (vegan ook mogelijk) eten wat finger licking good is!


KOSTEN
€475 euro | Appartement delen met 1 persoon
€420 euro | Appartement delen met 2 personen. ( let op, maar 6 plekken voor deze prijs)

LOCATIE

De retreats worden gehouden bij Finca Vrij; een retreat centrum en een plek voor bewustwording, vrij gelegen in een groene, weidse omgeving.

Adres: Kapelleweg 29, Scharendijke in Zeeland.


AANMELDEN

Stuur een email naar Annemarie via info@sohamyogastudio.nl. Wees er op tijd bij want er zijn maar een klein aantal plekken beschikbaar.

voor meer informatie kan je ook Annemarie telefonisch contacteren (zie contact) of stuur een mail.