YIN YOGA RETREAT | 15-16-17 maart 2024`| VOLGEBOEKT

Dit weekend is helaas al volgeboekt.

Een weekend weg in de natuur waarbij je kan zakken in zachtheid en rust door middel van Yin Yoga, meditatie en heerlijk vegetarisch eten in Zeeland

Yogateachers Annemarie de Vooght en Carla de Vos van SoHam yoga studio te Bergen op Zoom, nemen je mee op deze yogareis.

De winter is nog voelbaar maar we maken ons al weer klaar voor de lente. Een weekend waarbij even alle aandacht naar jezelf gaat.

Yin Yoga werkt in op de dieper gelegen weefsels zoals gewrichten, banden, pezen en bindweefsel. Deze weefsels zijn stugger dan spieren, waardoor meer tijd nodig is om erop in te werken. Dit kan door licht te stretchen of door de zwaartekracht te gebruiken.
Je blijft extra lang in de houding, ondersteund door kussens en dekens. De zwaartekracht in combinatie met de ademhaling kan dan haar werk doen.

Een yinhouding kan 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Hierdoor ga je dieper in de houding, hef je blokkades op en word je uitgenodigd om je gevoelens en reacties te leren observeren en te doorvoelen. Op sommige momenten kan het zelfs meditatief worden.


Iedereen is welkom. Ook al heb je nog geen Yoga ervaring.
Ervaar de mooie impact van yoga op een prachtige groene locatie FincaVrij in Scharendijke, Zeeland. Dit alles in een kleinschalige groep.


VERBLIJF FINCAVRIJ

Het verblijf heet Finca Vrij in Scharendijke, te Zeeland. Je slaapt tijdens je verblijf in één van de fijne appartementen die je deelt met 1 of 2 anderen. Elk appartment heeft een eigen thema zoals bijvoorbeeld Jungle, Boho chic of Loft. Er is een moderne eigen badkamer aanwezig en een kleine keuken. De appartementen zijn open en hebben ieder een vide met 2 losse 1-persoonsbedden. Beneden staat er een kwalitatief heerlijke slaapbank waarbij je iets meer privé zit, mocht je het appartement delen met 2 anderen. Zie beneden voor foto impressies.

Elk appartement heeft een eigen terras waar je ‘s morgens heerlijk kunt genieten van de opkomende zon met een kopje thee.

De locatie beschikt over een grote prachtige tuin (5500 m2) met allerlei privé plekken en een vuurplek. De algemene ruimte waar we samen komen is een modern omgebouwde kas met een groot zitgedeelte, de keuken en hier komen we ook samen om te eten. Daaraan gelegen is de lichtte en ruime yogazaal.

En wil je graag tussendoor een fijne wandeling maken? Het strand is maar op enkele minuten afstand met de auto en op wandelafstand ligt het Grevelingenmeer.


TEACHERS
Annemarie de Vooght: In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Meteen voelde ik de impact op zowel mijn lichaam als geest wat ik bij andere sporten nog niet eerder ervaarde.
In 2014 heb ik Teacher Training gevolgd bij AYA, Ashtanga Yoga academy. Daarna in Schotland een intense Ashtanga Yoga Teacher Training gevolgd bij David Swenson en ben naar India, de Himalaya’s afgereisd om te mediteren in een bhoedistisch klooster en een maand lang reiki gestudeerd bij een Master. Hierna, in september 2015, ben ik SoHam yoga studio gestart waar nu ook nog 6 andere leraren les geven.

Door de jaren heen volgde ik Yoga en Ashtanga yoga cursussen bij vooraanstaande leraren. Zoals Luke Jordan, Mark Robberds, Tarik & lea in Portugal en nog vele andere. Meditatie heeft de laatste jaren een diepere toevoeging gegeven aan mijn practice. Ik geef Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Yin Yoga, Yoga & embodiment en Meditatie. Ik heb in Portugal gewoond en daar meerdere Yoga retreats gegeven. Nu is het tijd om dichterbij retreats te geven in Nederland.
Wanneer beweging en adem samen smelten, kom je in synergie. Je aandacht gaat dieper naar binnen en je focus intensiveert. Je komt in flow met het moment. Graag wil ik je hierin meenemen.

Carla de Vos: Zelf yoga beoefenen vind ik heerlijk, een cadeautje voor mezelf. Dit cadeautje wil ik graag doorgeven. Naast de 200h TTraining heb ik me verdiept in yin yoga en mindfulness.
Yin yoga voelt voor mij als thuiskomen, het opzoeken van de stilte, het verdiepen van de practice.
Zeker in deze hectische maatschappij zijn rustmomenten waar je balans in je hoofd, hart en lijf ervaart, onmisbaar. Het contact maken met de adem, de pranayama (prana = adem yama = controle) helpt mij daarbij enorm. En ik heb ontzettend zin om deze mooie yin yoga practice aan je mee tegeven dit weekend en te laten ervaren.

PROGRAMMMA

Vrijdag
18:00 Aankomst
19:00 Diner
20:30 Openingsmeditatie
21:00 Vuurkorf/thee

Zaterdag
8:00 Morning Yoga les
9:00 Ontbijt
11:00 Workshop Yin yoga en de chakra’s
13:00 Lunch

16:30 Yoga nidra sessie
18:30 Diner
20:30 Meditatie

Zondag
8:00 Morning Yoga les
9:00 Ontbijt
11:00 Yoga Workshop Hartverbinding
13:00 Lunch

15: 30 Assisted Yin Yoga
16:30 – 17:00 afscheid

Ervaar dat 1 weekend weg je al stilte, rust en plezier kan brengen. En je de voordelen van yoga kan ervaren zowel in lichaam en geest.

WORKSHOPS

Workshop Yin yoga en de chakra’s
In deze workhsop gaan we op reis langs de chakra’s. Zeven zenuwknopen die aan de
wervelkolom ontspringen en verantwoordelijk zijn voor de prana in het lichaam.
Wat zijn die chakra’s eigenlijk en waar staan ze voor?
Met yinhoudingen, ademoefeningen en mantra’s gaan we in contact komen met die
chakra’s en brengen we ze meer in balans. Een bijzondere ontdekkingsreis.


Yoga Nidra
Ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Een heerlijke manier om yoga en meditatie met
elkaar te verbinden. We bouwen deze ‘yogi-slaap’ op door onder meer
bewustzijnsoefeningen, ademwerk en visualisaties.
Een ultieme reset voor je mind.

Hartverbinding
‘Volg je hart, want dat klopt…’
Je hart, borst, schouder- en nekgebied staat in deze workshop centraal. Een gevoelig
gebied, waar vele blessures of kwetsuren kunnen zijn.
Hoe krijg je meer verbinding tussen je brein, je hart en je (onder)buik? Welke rol speelt
de Nerves vagus, de zenuw van de emotie daarbij.
We gebruiken de kracht van intenties, affirmaties en self-care!


Assisted Yin Yoga
We sluiten af met een assisted yinyogawokshop.
Wat geeft jou kracht? Op wie of wat kan jij bouwen?
Welke tools kun je inzetten om jezelf te ondersteunen, zowel on als off de mat.
Een speels slot van dit weekend waarin we het yogaplezier gaan vieren met elkaar.
Spread the yogafun!

FOOD

Lies de Vooght is de chef voor dit weekend. Ze heeft voor verschillende lunchzaken gewerkt zoals café Helene in Bergen op Zoom, KEK in Delft en Hanno in Delft. Gezond vegetarisch (vegan ook mogelijk) eten wat finger licking good is!


KOSTEN
€475 Appartement delen met 1 persoon (2 appartementen hiervoor beschikbaar. Wees er snel bij)
€420 Appartement delen met 2 personen.

LOCATIE

De retreats worden gehouden bij Finca Vrij; een retreat centrum en een plek voor bewustwording, vrij gelegen in een groene, weidse omgeving.

Adres: Kapelleweg 29, Scharendijke in Zeeland.


AANMELDEN

Stuur een email naar Annemarie via info@sohamyogastudio.nl.

Voor meer informatie kan je ook Annemarie telefonisch contacteren (zie contact) of stuur ons een mail.