ASHTANGA INTENSIVE WEEK | 21 oktober t/m 26 oktober 2023

ASHTANGA INTENSIVE WEEK | 21 oktober t/m 26 oktober 2023

Verdiep je Ashtanga practice en duik een volledige week in de Ashtanga methode. Ervaar zelf om 6 dagen achter elkaar de diepe focus, vuur en connectie in jezelf te voelen door een daily Ashtanga practice. Boost je yoga beoefening met de workshops en geef 1 week je toewijding aan de practice.

Yogateacher Harry Engwirda begeleidt je de hele week op een toegespitste persoonlijke wijze om je zo verder te helpen in je yoga practice. Of je nu begint met Ashtanga yoga of al gedurende een tijd een steady practice hebt, ieder is welkom en zal nieuwe inzichten, ervaringen en energie opdoen.

Een optie is om alleen het weekend mee te doen, alleen de ochtend mysore lessen of ga voor impact en kom de hele week.

– PRACTICE AND ALL IS COMING –


PROGRAMMA

Zaterdag 21 oktober 2023
8.30 – 10.15 Full Primary
10.45 – 12.30 Brunch | Een uitgebreide heerlijke vegan/ vegetarische brunch
12.30 – 14.30 Workshop 1: Armbalanceringen

Zondag 22 oktober 2023
7.00 – 9:00 Mysore practice
12.30 – 14.30 Workshop 2 : Sun Salutations

Maandag 23 oktober Msyore practice | Inloop vanaf 6:00 – 8:30

Dinsdag 24 oktober Msyore practice | Inloop vanaf 6:00 – 8:30

Woensdag 25 oktober Msyore practice | Inloop vanaf 6:00 – 8:30

Donderdag 26 oktober Msyore practice | Inloop vanaf 6:00 – 8:30


WORKSHOP 1 | ARMBALANCERINGEN

Bij de Ashtanga wordt veel gebruik gemaakt van arm balanceringen. De meeste transities, zoals naar voren en naar achteren springen zijn gebaseerd op een arm balancering.
In deze workshop besteden we meer aandacht aan de grondbeginselen van het balanceren. Waarom is het eigenlijk zo moeilijk? We werken aan een aantal houdingen, in kleine stapjes. Met als doel die sweetspot vinden waar je zonder veel kracht omhoog blijft.


WORKSHOP 2 | SUN SALUTATIONS

Tegenwoordig zijn de sun salutations in bijna alle vormen van yoga aanwezig. In de Ashtanga gebruiken we een korte, krachtige variant. De zonnegroet bestaat maar uit een paar houdingen, maar deze zijn niet zo simpel als ze lijken. We zoeken in die houdingen een balans tussen tussen kracht en ontspanning.
In de workshop besteden we extra aandacht aan downward facing dog, en de upward facing dog. Wat willen we bereiken met de houding? Waar moet je op letten? Kortom een mooie verdieping voor je practice.


KOSTEN

Full intensive week (+ actief lopend lidmaatschap): 155 euro totaal

Full intensive week niet leden : 185 euro totaal

Volledig weekend programma: 125 euro totaal

Alleen ochtend lessen: 90 euro totaal


AANMELDEN

Mail Annemarie naar info@sohamyogastudio.nl om je aan te melden. De kosten kunnen handmatig overgemaakt worden naar SoHam yoga studio rekening: NL63 TRIO 0390 5329 32 o.v.v. je volledige naam + naam van de workshop.

YOGATEACHER Harry Engwirda:
Mijn liefde voor Yoga is geworteld in Ashtanga yoga, en in de achterliggende filosofie.
In 2016 heb ik mijn eerste stap in de yoga gezet bij Annemarie. Ik gaf me er gelijk aan over en ging voor de volledige Mysore practice. In eerste instantie ging het mij als sportklimmer vooral om fysieke aspecten. Nu is mijn practice nog altijd 6 dagen per week met dezelfde geestdrift en gaat het meer om de meditatieve aspecten van yoga. (Maar ik oefen nog altijd graag de handstandĀ šŸ˜‰.

Mijn eerste teacher training was op het gebied van Ashtanga. Hierna ben ik doorgegaan met teacher trainingen in yin, anatomy en vinyasa. Ik volg nog altijd opleidingen, workshops en retreats. Ze verrijken de yoga belevenis.
De ervaringen die ik heb opgedaan op mijn yogapad deel ik graag, en ben ook begonnen met les geven in 2018 bij SoHam. Ik leun hierbij op mijn anatomie en mijn filosofie kennis om mensen verder in hun practice te krijgen. En dan bedoel ik zowel om dieper in een asana te komen als op het pad om jezelf te vinden.


VOORWAARDEN

  • Minimaal 7 deelnemers voor het doorgaan van de Intensive week
  • bij afmelding 2 weken van te voren krijg je volledige restitutie.
  • bij afmelding 1 week van te voren krijg je halve restitutie
  • Afmelding 2 dagen voor start is er geen restitutie mogelijk.