ASHTANGA YOGA BASIC

Wanneer je nog geen ervaring hebt met poweryoga of Ashtanga yoga, volg dan eerst een Ashtanga yoga Basic. Tijdens de Ashtanga Basic les wordt je geïntroduceerd tot het Ashtanga systeem en nemen we alle houdingen rustig door. Zo kan je op een fijn tempo kennismaken.

Wanneer de zonnegroeten en de basisbeginselen voor je bekend zijn, kan je deelnemen aan de reguliere Ashtanga yoga lessen en Msyore lessen.

Ashtanga yoga is een dynamische, krachtige, uitdagende en vloeiende vorm van yoga waarbij de ademhaling de fundering is waarop de bewegingen voortvloeien. Ashtanga yoga heeft een vaste volgorde van houdingen en deze worden 5 ademhalingen vastgehouden. Ashtanga yoga is een Vinyasa systeem.

Vinyasa betekent dat elke beweging en ademhaling aan elkaar gekoppeld zijn en samen versmelten. Dit creëert meditatie in beweging. De les heeft een hoge intensiteit. Het duurt dus niet lang voordat je gaat transpireren. Bij SoHam yoga studio wordt er les gegeven vanuit de eerste, primary, serie.

De primary serie werkt reinigend, zuiverend en wordt ook wel yoga therapy genoemd. Je bouwt kracht op, voert afvalstoffen af, brengt balans in het lichaam, creëert flexibiliteit en uiteindelijk verstilling van de geest.

Het Ashtanga yoga systeem is als eerste gecreëerd door Krishnamacharya. Daarna is het verder onderwezen door Pattabhi Jois en nu door zijn kleinzoon Sharath Jois in Mysore, India.

Ben je een beginner? Volg dan eerst een paar Ashtanga Yoga Basic lessen.